top of page
TANNLEGESKREKK

Tannlegeskrekk, gresk odontophobia kan defineres som en ekstrem frykt for tannleger. Den som lider av dette har gjerne hatt negative opplevelser hos tannlegen i tidlig alder. Dette resulterer i at pasienten gjør alt for å unngå et tannlegebesøk, helt til det oppstår et helsemessig problem. Bare tanken på å måtte oppsøke tannlegen vil utløse sterke stressymptomer. Odontofobi kan innebefatte frykt for tannleger, tannbehandlinger, smerte, sprøyter, eller følelse av manglende kontroll.

For å gi deg den beste trygghet ved ditt tannlegebesøk, er det viktig at du forteller oss om du har tannlegeskrekk. Fortell gjerne hva du er mest redd for. Du er ikke alene om det. Vi har god erfaring med å møte pasienter med tannlegeskrekk. Vi på Ibsen Tannklinikk i Oslo behandler daglig pasienter med tannlegeskrekk og har gode rutiner for å dempe din tannlegeskrekk. Vi tilpasser vår behandling slik at du får et så smertefritt tannbehandling som mulig. Be om bedøvelse til du ikke kjenner noe, be om mer bedøvelse hvis du kjenner noe.
 

 Vi kan gjøre deg i stand til å mestre din frykt!
 

  1. Fortell tannlegen at du er redd, og be eventuelt om en time til en samtale først. Du vil hilse på tannlegen og tannlegen finner ut hva some er viktig å legge vekt på for å gjøre behandlingen bedre.

  2. Dersom det skulle være nødvendig kan vi tilby beroligende medisiner i forkant av behandlingen de første gangene. Sammen kan vi så sette oss et mål om at medisinering etterhvert ikke vil være nødvendig - for tannlegeskrekken skal vi hjelpe deg å bli kvitt!

  3. Tannlegeskrekk kan gi rett til trygderefusjon. Tannlegen vil alltid informere deg om dine trygderefusjoner når du har krav på dem.

  4. Ta med yndlings musikken din og hør på denne under behandlingen. Du kan også få låne stress baller av oss eller en varm hånd å holde i.

  5. Vi har som rutine å informere pasientene om det som skjer før og under behandlingen. De fleste setter stor pris på det, mens andre vil ikke høre så mye informasjon før etter behandlingen er utført. Det er veldig viktig at du forteller tannlegen hva du selv ønsker.

  6. Tannlegen setter alltid litt ekstra tid på pasienter som har tannlegeskrekk. Be om små pauser ved behov.

 

Kontakt oss i dag og fortell oss hvordan du har det, så kan det vanskeligste allerede være gjort!

 

bottom of page